Ekskluzywny produkt ze sproszkowanych pereł stosowany przez kobiety w Azji od tysięcy lat celem podkreślenia urody oraz zachowania młodości.
PRODUKT WYCOFANY ZE WZGLĘDU NA NIEZGODNOŚĆ OPISU Z REGULACJAMI UE
SUPLEMENT DIETY
Skład :sproszkowany ekstrakt z pereł - 350 mg, kwas hialuronowy - 10 mg, hydropropylometyloceluloza - 100 mg.
Waga netto: 22,08 g (48 kapsułek po 460 mg)
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu nie dostępnym dla małych dzieci.
Importer: MERIDIAN, ul. Mogielnicka 19, 05-600 Grójec
Kraj pochodzenia: Chiny
Rekomendowana dzienna porcja: 1 kapsułka 3 razy dziennie przed lub w czasie posiłku.
Rekomendowana dzienna porcja dostarcza:
Wartości odżywcze |
1 kapsułka |
Rekomendowana porcja dzienna porcja - 3 kapsułki |
% realizacji zalecanego dziennego spożycia (RDA) |
Jony wapnia (Ca++) |
45,5 mg |
136,5 mg |
17 |
Kwas Hialuronowy |
9,5 mg |
28,5 mg |
- |
Nie przekraczać zalecanego dziennego spożycia.
Spożycie w nadmiernych ilościach może spowodować hiperkalcurię.
Preparat Perły Młodości sporządzony jest ze sproszkowanych i odpowiednio przetworzonych pereł
wytwarzanych przez mięczaki oraz kwasu hialuronowego. Dzięki odpowiedniej obróbce proszek
perłowy staje się cennym źródłem wapnia w postaci zjonizowanej (Ca++) bardzo łatwo przyswajalnej
przez organizm o podstawowym znaczeniu dla utrzymania dobrego stanu zdrowia mięśnia
sercowego, metabolizmu energetycznego, kości, zębów, neuro-transmisji,
krzepliwości krwi oraz enzymów trawiennych. Główną rolą kwasu hialuronowego jest
regulacja zawartości wody w przestrzeni międzykomórkowej tkanki łącznej.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety i zdrowego stylu życia.
Ekskluzywny produkt ze sproszkowanych pereł stosowany przez kobiety w Azji od tysięcy lat celem podkreślenia urody oraz zachowania młodości.
Oczyszczony ekstrakt perłowy jest źródłem zjonizowanego wapnia o bardzo dużej biodostępności. Mimo pozornej obfitości wapnia w diecie statystycznie występuje jego deficyt.
Wapń jest pobierany z kości np: przy zmianach pogody do wyrównywania ciśnień, do produkcji enzymów trawiennych.
Im bardziej przetworzona żywność tym prawdopodobnie więcej enzymów zostanie wytworzonych do jej strawienia, tym więcej wapnia zostanie pobranego z kości do ich produkcji. Może się zdarzyć i zdarza się często iż bilans wapniowy ze spożytego posiłku pozornie obfitującego w wapń może być ujemny.
Obecnie ciężko uciec przed żywnością przemysłową, ale przynajmniej należy zadbać by zbytnio nie komplikować posiłków. Parafrazując : proste jest piękne (i łatwostrawne)
Mechanizm ponownego wbudowywania wapnia w tkankę kostną zaczyna być mniej wydolny wraz z wiekiem oraz gdy jest nazbyt obciążany np. nieprawidłową dietą.
Temat będzie kontynuowany....