Liofilizowany ekstrakt z NATTO
Dzięki zastosowaniu zaawansowanej technologii koncentracji metodą „na zimno” produkt zachowuje wszystkie właściwości świeżego Natto, łącznie z aktywnymi enzymami. Jednocześnie pozbawiony jest charakterystycznego nieprzyjemnego zapachu. Jedna porcja koncentratu odpowiada około sześciu porcjom świeżego Natto. Ojczyzną Natto jest Japonia, gdzie jest cenione za swe niezwykłe właściwości odżywcze. W szczególności wysoką zawartość witaminy K2, w jej rzadkiej wartościowej postaci MK7 oraz enzymu Nattokinaza, któremu Japończycy przypisują szczególne znaczenie. Ten potencjał odżywczy powstaje w wyniku fermentacji ziarna sojowego z użyciem bakterii Bacillus Subtilis. Dzięki ich aktywności struktura soi podlega przeobrażeniu do postaci o wysokiej biodostępności składników odżywczych.
Liofilizowany ekstrakt z NATTO
Dzięki zastosowaniu zaawansowanej technologii koncentracji metodą „na zimno” produkt zachowuje wszystkie właściwości świeżego Natto, łącznie z aktywnymi enzymami. Jednocześnie pozbawiony jest charakterystycznego nieprzyjemnego zapachu. Jedna porcja koncentratu odpowiada około sześciu porcjom świeżego Natto. Ojczyzną Natto jest Japonia, gdzie jest cenione za swe niezwykłe właściwości odżywcze. W szczególności wysoką zawartość witaminy K2, w jej rzadkiej wartościowej postaci MK7 oraz enzymu Nattokinaza, któremu Japończycy przypisują szczególne znaczenie. Ten potencjał odżywczy powstaje w wyniku fermentacji ziarna sojowego z użyciem bakterii Bacillus Subtilis. Dzięki ich aktywności struktura soi podlega przeobrażeniu do postaci o wysokiej biodostępności składników odżywczych.
Wartości odżywcze Liofilizowanego Ekstraktu Natto w 100 g |
||
Nazwa składnika odżywczego |
Zawartość w 100 g |
% realizacji referencyjnego dziennego spożycia |
Witaminy: |
||
cholina |
228 mg |
- |
Vitamina C |
52 mg |
65 |
Vit B5 (kwas pantotenowy) |
0,95 mg |
15,8 |
Ryboflawina (wit B2) |
0,76 |
54,3 |
Tiamina (wit. B1) |
0,64 mg |
58,2 |
Wit. B6 |
0,52 mg |
37,1 |
Witamina K (Mk 7) |
96,8 mcg |
129 |
Kwas foliowy |
32 mcg |
16 |
Minerały: |
||
Potas |
2916 mg |
145,8 |
Wapń |
868 mg |
108,5 |
Fosfor |
696 mg |
99,4 |
Magnez |
460 mg |
122,7 |
Żelazo |
34,4mg |
245,7 |
Cynk |
12,6 mg |
121,2 |
Mangan |
6,11 mg |
305,6 |
Miedź |
2,67mg |
267 |
Selen |
35,3 mcg |
64,2 |
|
|
|
Wartość energetyczna 100 g |
426 kcal / 1782 kJ |
|
Białko |
38,94 g |
|
Węglowodany ogółem: w tym: Błonnik Cukry Skrobia Alkohole |
28,68 g 11,88 g 8,78 g 8,02 g 0,00 g |
|
Tłuszcze ogółem: w tym: Nasycone Jednonienasycone Wielonienasycone: w tym: Kwasy Omega 3 Kwasy Omega 6 |
22,44 g
3,52 g 5,28 g 13,64 g 2,27 g 11,37 g |
|
ENZYMY: |
||
Nattokinaza |
12 000 FU |
|
Sposób przechowywania: po otwarciu przechowywać w lodówce.