NATTO LIOFILIZOWANY EKSTRAKT___ 200 g

48,00 zł
Dostępność: duża ilość
Wysyłka: 24 godziny
Producent: MERIDIAN
Kod produktu:

796F-1222A

Ocena:

Liofilizowany ekstrakt z NATTO

Dzięki zastosowaniu zaawansowanej technologii koncentracji metodą „na zimno” produkt zachowuje wszystkie właściwości świeżego Natto, łącznie z aktywnymi enzymami. Jednocześnie pozbawiony jest charakterystycznego nieprzyjemnego zapachu. Jedna porcja koncentratu odpowiada około sześciu porcjom świeżego Natto. Ojczyzną Natto jest Japonia, gdzie jest cenione za swe niezwykłe właściwości odżywcze. W szczególności wysoką zawartość witaminy K2, w jej rzadkiej wartościowej postaci MK7 oraz enzymu Nattokinaza, któremu Japończycy przypisują szczególne znaczenie. Ten potencjał odżywczy powstaje w wyniku fermentacji ziarna sojowego z użyciem bakterii Bacillus Subtilis. Dzięki ich aktywności struktura soi podlega przeobrażeniu do postaci o wysokiej biodostępności składników odżywczych.



Liofilizowany ekstrakt z NATTO

Dzięki zastosowaniu zaawansowanej technologii koncentracji metodą „na zimno” produkt zachowuje wszystkie właściwości świeżego Natto, łącznie z aktywnymi enzymami. Jednocześnie pozbawiony jest charakterystycznego nieprzyjemnego zapachu. Jedna porcja koncentratu odpowiada około sześciu porcjom świeżego Natto. Ojczyzną Natto jest Japonia, gdzie jest cenione za swe niezwykłe właściwości odżywcze. W szczególności wysoką zawartość witaminy K2, w jej rzadkiej wartościowej postaci MK7 oraz enzymu Nattokinaza, któremu Japończycy przypisują szczególne znaczenie. Ten potencjał odżywczy powstaje w wyniku fermentacji ziarna sojowego z użyciem bakterii Bacillus Subtilis. Dzięki ich aktywności struktura soi podlega przeobrażeniu do postaci o wysokiej biodostępności składników odżywczych.

Wartości odżywcze Liofilizowanego Ekstraktu Natto w 100 g

 

Nazwa składnika odżywczego

 

Zawartość w 100 g

% realizacji referencyjnego dziennego spożycia

Witaminy:

cholina

228 mg

-

Vitamina C

52 mg

65

Vit B5 (kwas pantotenowy)

0,95 mg

15,8

Ryboflawina (wit B2)

0,76

54,3

Tiamina (wit. B1)

0,64 mg

58,2

Wit. B6

0,52 mg

37,1

Witamina K (Mk 7)

96,8 mcg

129

Kwas foliowy

32 mcg

16

Minerały:

Potas

2916 mg

145,8

Wapń

868 mg

108,5

Fosfor

696 mg

99,4

Magnez

460 mg

122,7

Żelazo

34,4mg

245,7

Cynk

12,6 mg

121,2

Mangan

6,11 mg

305,6

Miedź

2,67mg

267

Selen

35,3 mcg

64,2

 

 

 

Wartość energetyczna 100 g

426 kcal / 1782 kJ

 

Białko

38,94 g

 

Węglowodany ogółem:

w tym: Błonnik

Cukry

Skrobia

Alkohole

28,68 g

11,88 g

8,78 g

8,02 g

0,00 g

 

Tłuszcze ogółem:

w tym:

Nasycone

Jednonienasycone

Wielonienasycone:

w tym: Kwasy Omega 3

Kwasy Omega 6

22,44 g

 

3,52 g

5,28 g

13,64 g

2,27 g

11,37 g

 

ENZYMY:

Nattokinaza

12 000 FU

 

Sposób przechowywania: po otwarciu przechowywać w lodówce.